Naast de live lessen op onze besloten Facebookpagina zenden we ook lessen uit via Zoom. We leren steeds meer van het uitzenden van online lessen, maar ondervinden nog steeds problemen met het systeem. We willen dit graag oplossen en ervoor zorgen dat iedereen via Zoom mee kan doen. We hebben een aantal van de snelste en gemakkelijkste oplossingen voor Zoom-problemen op een rijtje gezet.
Is Zoom omlaag?
Als je Zoom niet aan het werk kunt krijgen, moet je eerst en vooral de servicestatus van Zoom controleren om te zien of het probleem zich aan het einde van Zoom bevindt. Klik op de link: status.zoom.us en je kunt zien of een van de Zoom-services niet werkt, of er problemen zijn en wat eraan wordt gedaan.
Algemeen zoomprobleem opgelost
Sluit apps af die je niet gebruikt: Zoom en elke videotoepassing kunnen veeleisend zijn van jouw computer en internetverbinding, dus het is de moeite waard om apps die je niet nodig hebt af te sluiten als je problemen ondervindt. Dat maakt middelen vrij die Zoom kan gebruiken.
Zorg ervoor dat u de nieuwste versie van Zoom gebruikt: er zijn onlangs een aantal Zoom-updates geweest, de nieuwste versie op het moment van schrijven is Zoom 5.4.4, dus het is de moeite waard om te controleren of je de nieuwste versie van de app hebt. Je wordt meestal gevraagd om bij te werken wanneer je Zoom opent als er een update is, maar het is altijd de moeite waard om te controleren, aangezien sommige functies tussen updates wisselen.
Mijn app blijft crashen of sluiten: doe eerst beide bovenstaande dingen. Als je nog steeds problemen ondervindt, start je de computer opnieuw op. Als dat het probleem niet oplost, controleer dan of er software-updates zijn voor jouw computer.
Audioproblemen op Zoom oplossen
Controleer of je niet gedempt bent: wanneer je deelneemt aan een Zoom-vergadering, moet je normaal gesproken klikken om de microfoon te activeren, omdat je gedempt bent. Zoek het microfoonpictogram in de linkerbenedenhoek. Als het is doorgestreept, klik je erop om het dempen van je microfoon op te heffen. Als je de mobiele app gebruikt, moet je meedoen met audio om te kunnen spreken of geluid te horen.
Bij gebruik van een externe microfoon: Veel externe microfoons hebben een eigen mute-functie – zorg ervoor dat de microfoon zelf niet gedempt is.
Controleer uw Bluetooth-verbinding: Als je deelneemt aan een gesprek en niemand je kan horen, controleer dan of je niet bent verbonden met een Bluetooth-headset elders in huis. Het kan zijn dat een bestaande verbinding jouw audio heeft geclaimd. Of, als je een Bluetooth-headset wilt gebruiken, zorg er dan voor dat deze correct is aangesloten op het apparaat waarop Zoom wordt uitgevoerd.
Controleer de audiobron in Zoom: als je in gesprek bent en niemand je kan horen, kun je op de pijl-omhoog klikken om de audioknop in de Zoom-app uit te vouwen. Je ziet dan de opties die op je computer beschikbaar zijn, zodat je de juiste microfoon kunt gebruiken.
Controleer de audio-instellingen in Zoom: Net als hierboven, als je niet in een vergadering zit, kun je Zoom openen, de instellingen openen en naar “audio” gaan. Hier heb je de mogelijkheid om jouw voorkeuren in te stellen en de microfoon en luidspreker op de pc te testen om te zien of deze werkt. Als je microfoon te zacht is, kun je hier de niveaus verhogen.
Mijn Mac heeft geen toegang tot de microfoon: soms zegt je Mac dat hij geen toegang heeft tot de microfoon en word je gevraagd om opnieuw op te starten. Dit kan dan om admin-toestemming vragen. Door jouw gegevens in te voeren, kunt u de microfoonfout corrigeren zonder opnieuw op te starten.
Zorg ervoor dat de audio-instellingen van uw pc correct zijn: Als je het probleem niet via Zoom zelf kunt oplossen, controleer dan jouw instellingen of voorkeuren op jouw computer. Controleer vooral of ze echt werken om het probleem te helpen isoleren.
Achtergrondgeluid verstoort de oproep: als er te veel lawaai om je heen is – mensen in huis, verkeerslawaai, dieren, vliegtuigen, overweeg dan om een geluidsonderdrukkingsapp zoals Krisp te gebruiken. Dit kan het achtergrondgeluid verminderen, zodat je helderder overkomt. Het kan ook achtergrondgeluiden van anderen tijdens het gesprek onderdrukken, zodat je hun geluid ook niet hoort.
Er is geen geluid bij het delen van een video / YouTube: als je video-inhoud met geluid wilt delen via scherm delen, moet je de optie “computergeluid delen” aanvinken wanneer je jouw scherm deelt. Anders is het enige geluid dat mensen krijgen dat dat door je microfoon komt.
Er zijn echos of feedback op de audio: dit gebeurt meestal wanneer een microfoon audio detecteert die uit de luidsprekers komt. Het kan zijn dat de microfoon te dicht bij de luidsprekers staat, het kan zijn dat iemand een telefoon en een computer gebruikt of dat meerdere computers te dicht bij elkaar staan. Het dempen van de microfoon kan het probleem oplossen of bepalen welke deelnemer (s) de problemen veroorzaken.
Videoproblemen oplossen in Zoom
Niemand kan me zien: als je niet gezien kunt worden – en jezelf niet kunt zien – begin dan met te controleren of je video tijdens het gesprek bent begonnen. Druk op de knop in de linkerbenedenhoek om ervoor te zorgen dat je deelneemt aan de video tijdens het gesprek. De meeste oproepen beginnen met video uit.
Controleer de camera die u gebruikt: net als bij audio kun je met Zoom kiezen welke camera je wilt gebruiken. Tik op de pijl naast de videoknop en er verschijnt een lijst met beschikbare cameras. Controleer of je bijvoorbeeld geen camera gebruikt die is afgedekt of op een gesloten (gedockte) laptop staat. Hier zou je ook virtuele cameras kunnen vinden, als je jezelf in een aardappel wilde veranderen.
Bevestig de video-instellingen in Zoom: Als je beide bovenstaande zonder succes hebt geprobeerd, open je de instellingen in de Zoom-app en bekijk je de “video” -opties. Je kunt een voorbeeld van jouw webcam zien en de beschikbare webcams selecteren. Als je geen webcamvoorbeeld kunt zien, moet je jouw computerinstellingen controleren en controleren of jouw webcam correct is geïnstalleerd.
Mijn video is blokkerig en bevriest steeds: veel kwaliteitsproblemen bij video zijn te wijten aan gegevens. Dat kan zijn omdat je geen sterke wifi hebt, of dat iemand anders bandbreedte op je verbinding gebruikt (bijvoorbeeld streamen in 4K of het downloaden van grote bestanden). Probeer andere veeleisende services te beperken en zorg voor een goed wifi-signaal of een bekabelde verbinding.
Mocht dit nog niet helpen neem dan contact met ons op! Wij helpen je graag!
Bron: https://www.pocket-lint.com