Natuurlijk is het met Pasen tijd om eens extra te genieten. En wij hebben een heerlijk recept voor je. Stuur je ons een foto van jouw creatie?
Benodigdheden:
- 150 gr speltbloem
- 50 gr speltmeel
- 50 gr rietsuiker
- 6 gr bakpoeder
- 6 gr kaneel
- snuf zout
- 4 eieren (maat L)
- 200 gr ongezoete appelmoes
- 1 appel
- Een cakeblik
Toppings (evt)
- 50 gr rozijnen
- 50 gr noten (gehakt)
Hoe maak je het?
1. Verwarm de oven voor op 175 graden (boven- en onderwarmte)
2. Mix de eieren met de appelmoes luchtig.
3. Meng de droge ingrediënten (meel, bloem, suiker, bakpoeder, kaneel, zout) door elkaar. Spatel dit door het mengsel van ei en appelmoes.
4. Voeg de eventuele toppings toe en meng kort.
5. Giet het beslag in een ingevette bakvorm van 24 cm.
6. Snijd de appel in dunne plakjes en leg deze bovenop de cake.
7. Bak de appelcake in 55-60 minuten goudbruin in de voorverwarmde oven. De cake is gaar als je er met een satéprikker in prikt en deze er schoon en droog uitkomt.
Geniet ervan!